top of page
  • Снимка на автораJolly's Class

Пролет по време на карантина. Карантина по време на детска градина. Животът е прекрасен!

Актуализирано: 15.04.2020 г.

Здравейте,

Днес се обръщам към Вас като Йоана - майка на един почти 5-годишен Т-рекс и едно-7 месечно бръмбърче, които ден пореден прекарват затворени вкъщи.

И да, сещате се - полудяват!


Днес стартирам рубриката - "Сами вкъщи - да играем на..." .

Всеки ден гледам да занимавам големия си син с различни дейности и след като Ви попитах дали искате да публикувам различни "indoor activities" за малчугани, реших да споделя част от игрите ни в поредица от статии.

Освен образователните занимания, които ще публикувам всеки ден, гледам да го измарям и му измислям различни състезания за време тип "Игри на волята". Правим препядствия от столове и след всяко трябва да подрежда пъзел, има писане, има математика и логика... В послествие ще ги опиша.

Днес мисля да започнем от начало.

А то е "Таблото" със задължения, занимания и награди.


Направихме го заедно един предиобед. Влади беше много ентусиазиран. Това табло може да се променя в зависимост от навиците, които искате детето Ви да придобие. Аз, например, искам да го науча да пие чай и да си оправя леглото. Затова съм вкарала тези дейности в списъка му със сутрешни занимания. За всяко изпълнено действие - получава стикер "награда".

По-надолу има списък със занимания, които искам да правим през деня - да рисува, да научи стихче и т.н., а в джоба със "задачки-закачки" слагам принтирани "упражнения" - такива, каквито ще Ви споделям!

Те са свързани с математика и логика(лабиринти и числови задачки), български език, а ако искате - може и английски, и са подходящи за 4-6 годишна възраст.

Последното, което започваме да учим е да разпознава часа - сами виждате големия часовник с мърдащи стрелки. Както казах, всичко това направих с подръчни материали - малко лепило, водни боички и стикери. Не съм художник, дори съм с доста "вързани" ръце, но смятам, че може да бъде полезно на някого като идея. :)


Целта на тази статия е да разнообрази ежедневието Ви. Това е отправната точка, а от утре ще споделям различни игри - образователни най-вече!

А Вас, моля за обратна връзка. Искате ли игри и на английски? Или предпочитате да са само логически лабиринти, свързване на фигури с цифри, търсене на разлики, намиране на думички в кръстословици и подобни.

169 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comentarios


bottom of page