top of page

Тестове по български език за завършили второкласници
Годината приключи. Изходните нива вече минаха и всеки тръпне в очакване на лятната ваканция. Както винаги сме твърдели, 3 месеца са прекалено дълго време за нищоправене на фона на сериозния материал, който изучават децата в училище. И за да не стане шокиращо за ученици и родители в началото на новата учебна година, е важно да поддържаме знанията на учениците и през лятото. И не... Никой не казва детето да учи всеки ден по 6 часа, а поне 2 -3 пъти седмично да отделя по час-два, през които да решава задачи и тестове и поне по час на ден, в който да чете.

Нашата основна мисия е да „създаваме желание за образование“, затова и решихме да започнем с рубрика „Какво трябва да знам?“. Стартираме с втори клас и знанията, които учениците трябва да имат и които трябва да поддържат до началото на трети клас.

 

През годината децата са усъвършенствали уменията си да говорят и четат правилно и ясно и да пишат грамотно и четливо. Във втори клас учебната програма включва учебно съдържание от различни дялове на езика – фонетика, морфология, синтаксис, лексикология и лексикография, като се поставя акцент върху: звуковете (гласни – съгласни и фонетичните им промени в потока на речта, корелацията на съгласните звукове по признака звучност-беззвучност, корелацията на гласните звукове по признака тесни-широки), частите на речта (съществително име, прилагателно име, глагол, местоимение, предлог), видовете изречения по цел на изказване (съобщително и въпросително), словосъчетанието, лексикалното значение на думата, видовете учебни речници – правописен, енциклопедичен и пр.

Подробно можете да се запознаете с учебното разпределение тук, а ние сме подготвили няколко приятни упражнения, с които да държите децата любознателни и старателни през дългите горещи летни дни.


Какво знам по български език в края на втори клас
.doc
Изтегляне на DOC • 1.12MB

126 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page